
Oppgradert for 2 millioner
Sparebanken Vest gikk inn med en milliongave til opprusting av nytt kjøkken. Prosjektet er ferdigstilt og de nye fasilitetene er allerede tatt i god bruk. Her ved herrelaget som sist uke brukte kjøkkenet til en samling rundt mat og kosthold.
Daglig leder Hans Øyvind Sagen er strålende fornøyd med at det nye kjøkkenet endelig er i bruk. For et års tid siden var han i dialog med banksjef Ommund Braut i Sparebanken Vest for å diskuterere viktige prosjekter i forbindelse med oppgradering av klubbhuset. Sparebanken Vest hadde et gavefond med mange muligheter. En av dem er blitt det nye kjøkkenet på klubbhuset.
– Vi ble enige om at oppgradering av kjøkken og kantine ville være et godt tiltak for hele klubben. Vi fikk søknaden godkjent, og prislappen var 2 millioner kroner, inkludert utvidelse av kjøkkenområdet, ny ventilasjon og oppgradering av vegger, gulv og tak. Vi tok også med lydisolerende plater i taket pga. «hard akustikk» i storsalen og i kantina som er bedre kjent som «Reidar B. Thu Ståvå», sier daglig leder Hans Øyvind Sagen.

Denne uken er fellesarealene i bruk for rundt 80 barn som er på Camp OBOS på Bryne stadion. Forrige uke ble det tatt i bruk av A-lag kvinner som hadde en sosial samling før avreise til treningsleir. Flere breddelag har også vært innom og hatt en sosial kveld med mat.
– Vi ser for oss at bruken blir enda større av alle grupper nå etter at den nye kjøkkenløsningen har kommet på plass. Her er det bare å ta kontakt med klubben for å låne de nye fellesarealene.
De nye fasilitetene var også helt perfekte da Hilde Nilssen fra Lett & Stabil skulle holde et kostholds- og matlagingskurs for A-lag menn. Sammen har de brukt lærdommen de fikk for å lage sunn og næringsrik mat.
Se under for bildeserie fra samlingen med Hilde Nilssen.















JKE Design på Forus er samarbeidspartner med Bryne FK og har vært en god konsulent i å komme fram til en bra kjøkken- og kantineløsning. JKE Design er allerede en viktig bidragsyter for bredden i klubben gjennom å være draktsponsor for breddedraktene. Nå har de vært med på et nytt løft.
Fellesområdene i 2. etasje og kjøkkenet er på mange måter «hjertet» i klubben der alle grupper i klubben har et møtested for sosiale samlinger. Området er sentralt med tanke på å få i seg sunn og god mat. Det er også et møtested for gjestende lag som trenger et stoppested og litt mat før de kanskje skal på en lang hjemreise.
– Kjøkken og kantine var ikke spesielt innbydende eller funksjonelt før vi startet oppgraderingsarbeidet. Men på tross av dette var det likevel en økende bruk av kjøkkenløsningen til bespisning og sosiale sammenkomster i klubben. Vi har aldersbestemte lag som har en samling månedlig der de har felles matlaging og sosialt. Økt bruk av A-lag menn og A-lag kvinner er også en viktig faktor. God ernæring er en viktig faktor også for å oppnå gode fysiske prestasjoner, sier daglig leder Hans Øyvind Sagen.
I selve byggeprosjektet var Sport & Grønt prosjektleder – slik de alltid er for våre anleggsprosjekter. Flere gode samarbeidspartnere var med på oppgraderingsarbeidet: Byggelaget, Bryne Rør og Time Elektro gjorde en formidabel jobb med all infrastrukturen som måtte på plass for ny og utvidet kjøkkenløsning.
Og ikke minst: Pensjonistgruppa stod for alt malerarbeidet på kjøkkenet og i Reidar B. Thu Ståvå med god støtte fra Interiørfaghuset T. Lund som leverte mange liter maling og utstyr til oss.
– Dette er en helt ny hverdag for alle brukergrupper. Det gir oss også gode vilkår for å sette fokus på sunne matvaner og enda bedre vilkår for sosiale sammenkomster med matlaging. Takk til alle som har vært med å bidra, avslutter Hans Øyvind Sagen.